Novo Milosevo (Karlovo - Dragutinovo i Beodra) je selo u opstini Novi Becej u srednjebanatskom okrugu, na putu izmedju Novog Beceja i Kikinde.

Navigacija


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/04/10121804/html/novomilosevo.com/news/log.php on line 11

Rekonstrukcija krova Žitnog magacina

26. 09. 2011.

U toku aprila 2011. godine, Novo Miloševo su posetili Predrag Marković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva i Mr sci dr Tomislav Stantić, pokrajinski sekretar za lokalnu saupravu i međuopštinsku saradnju.

Tom prilikom je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva potpisalo ugovor sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Zrenjanina, za sledeću fazu radova na rekonstrukciji krova Žitnog magacina u Novom Miloševu.

U toku septembra su otpočeli radovi na rekonstrukciji. Sami radovi teku dobro i u predviđenim rokovima.

Za jedan deo krovne konstrukcije se može slobodno reći da su radovi otpočeli u „minut do dvanaest“, jer su noseće grede usled višegodišnjeg prokišnjavanja istrulile i samo je bilo pitanje vremena kada bi popustile.

 

Mesna zajednica Novo Miloševo se već obratila nadležnim instancama sa molbom za obezbeđivanje sredstava za završetak radova rekonstrukcije krova Žitnog magacina, kako bi ovaj graditeljski biser iz 1834. godine ostao sačuvan od daljeg propadanja.

 

 

Početna | O nama | Vesti | Industrijska zona | Sport | Linkovi | Kontakt