Novo Milosevo (Karlovo - Dragutinovo i Beodra) je selo u opstini Novi Becej u srednjebanatskom okrugu, na putu izmedju Novog Beceja i Kikinde.

Navigacija


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/04/10121804/html/novomilosevo.com/news/log.php on line 11

НАЈАВА ПРОГРАМА

11. 08. 2011.

13. августа у 16 часова у Дому културе у Сечњу

одржаће се 

 

проглашење победница Конкурса

„Сија књига мајке Ангелине“

 

и

 

Женски песнички маратон

 

у организацији

Културно просветне заједнице општине Сечањ

и Банатског културног центра из Новог Милошева.

 

 

Конкурс „Сија књига мајке Ангелине“ за најлепшу женску песму тематски посвећену Ангелини Бранковић (Преподобној мати Ангелини) и Женски песнички маратон по први пут се организује у циљу афирмације женског песништва и лика и дела српске деспотице и задужбинарке Ангелине Бранковић, у заједничкој организацији КПЗ из Сечња и БКЦ-а из Новог Милошева, а на идеју књижевника Радована Влаховића.

 

Након Женског песничког маратона где ће све учеснице Конкурса бити у прилици да читају своје песме, жири који чине: Драгана Слијепчевић, Данијела Алексић и Сенка Влаховић Филипов, прогласиће победнице. Победницама ће бити уручене награде, а осталим учесницама дипломе.

 

Све песме пристигле на Конкурс биће објављене у електронском издању зборника радова у издању БКЦ-а и Културно просветне заједнице општине Сечањ до следеће манифестације идуће године када ће зборник бити промовисан.

 

Početna | O nama | Vesti | Industrijska zona | Sport | Linkovi | Kontakt