Novo Milosevo (Karlovo - Dragutinovo i Beodra) je selo u opstini Novi Becej u srednjebanatskom okrugu, na putu izmedju Novog Beceja i Kikinde.

Navigacija


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/04/10121804/html/novomilosevo.com/news/log.php on line 11

Novi izložbeni prostor Muzeja "Žeravica"

25. 07. 2011.

Na poziv vlasnika BOSCH diesel centra „Žeravica“ iz Novog Miloševa, gospodina Čedomira Žeravice posetili smo muzej traktora, starih mašina i zanata. Razlog je bio otvaranje novog izložbenog prostora.

Čedomir Žeravica je ljubav prema starim modelima traktora i mašinama nasledio od svog oca, Milivoja Žeravice, koji je i počeo da sakuplja ovu, danas, veoma vrednu zbirku. Nakon smrti oca, Čedomir Žeravica nastavlja započeti posao i evo danas i zvanično proširuje sam izložbeni prostor. Naravno, spojen je sa već postojećim, tako da sada predstavlja celinu. Eksponata je veoma mnogo, a poznavajući vlasnika ovog muzeja kao  veoma upornog, strpljivog i istrajnog u svojoj ljubavi prema svemu što radi, mišljenja smo da će broj eksponata biti u stalnom porastu.

Interesantan je podatak da se sve ovo dešava u godini dva jubileja, a to su 75 godina od osnivanja servisa „Žeravica“ i 30 godina od potpisivanja ugovora servisa „Žeravica“ sa nemačkom firmom BOSCH.

Pre samog otvaranja, stigli su gosti iz Nemačke, Austrije i Mađarske koji su, takođe, ljubitelji starih mašina. Tom prilikom su se zahvaljivali domaćinu  na pozivu i uručili mu zahvlanice i skromne poklone.

Nakon pozdravnog govora usledila je zvanična ceremonija otvaranja novog izložbenog prostora, nakon čega smo svi pošli u obilazak.

 

Nećemo Vam prenositi utiske. Ipak, sve ovo treba videti uživo!

Početna | O nama | Vesti | Industrijska zona | Sport | Linkovi | Kontakt