Novo Milosevo (Karlovo - Dragutinovo i Beodra) je selo u opstini Novi Becej u srednjebanatskom okrugu, na putu izmedju Novog Beceja i Kikinde.

Navigacija

Novi izložbeni prostor Muzeja "Žeravica"

25. 07. 2011.

Na poziv vlasnika BOSCH diesel centra „Žeravica“ iz Novog Miloševa, gospodina Čedomira Žeravice posetili smo muzej traktora, starih mašina i zanata. Razlog je bio otvaranje novog izložbenog prostora.

Čedomir Žeravica je ljubav prema starim modelima traktora i mašinama nasledio od svog oca, Milivoja Žeravice, koji je i počeo da sakuplja ovu, danas, veoma vrednu zbirku. Nakon smrti oca, Čedomir Žeravica nastavlja započeti posao i evo danas i zvanično proširuje sam izložbeni prostor. Naravno, spojen je sa već postojećim, tako da sada predstavlja celinu. Eksponata je veoma mnogo, a poznavajući vlasnika ovog muzeja kao  veoma upornog, strpljivog i istrajnog u svojoj ljubavi prema svemu što radi, mišljenja smo da će broj eksponata biti u stalnom porastu.

Interesantan je podatak da se sve ovo dešava u godini dva jubileja, a to su 75 godina od osnivanja servisa „Žeravica“ i 30 godina od potpisivanja ugovora servisa „Žeravica“ sa nemačkom firmom BOSCH.

Pre samog otvaranja, stigli su gosti iz Nemačke, Austrije i Mađarske koji su, takođe, ljubitelji starih mašina. Tom prilikom su se zahvaljivali domaćinu  na pozivu i uručili mu zahvlanice i skromne poklone.

Nakon pozdravnog govora usledila je zvanična ceremonija otvaranja novog izložbenog prostora, nakon čega smo svi pošli u obilazak.

 

Nećemo Vam prenositi utiske. Ipak, sve ovo treba videti uživo!

Početna | O nama | Vesti | Industrijska zona | Sport | Linkovi | Kontakt