Novo Milosevo (Karlovo - Dragutinovo i Beodra) je selo u opstini Novi Becej u srednjebanatskom okrugu, na putu izmedju Novog Beceja i Kikinde.

Navigacija

ŠTRUDLIJADA NOVO MILOŠEVO - Program 2011

12. 07. 2011.

Strudlijada Novo Milosevo

Organizacini odbor manifestacije "ŠTRUDLIJADA NOVO MILOŠEVO" obaveštava sve zainteresovane da će se osma po redu manifestacija održati u Novom Miloševu u subotu 16.07.2011. godine.

PROGRAM OSME ŠTRUDLIJADE

11.00 č. Okupljanje učesnika i izlagača na manifestaciji i njihovo raspoređivanje po štandovima te doček izvođača i ostalih gostiju.
12.00 č. Prijem takmičarskih štrudli po propozicijama manifestacije.
14.00 č. Svečano otvaranje.
14.10 č. Kulturno-umetnički program.
15.00 č. Predstavljanje stručnog žirija koji će obavestiti sve prisutne na koji će se način vršiti odabir najbolje štrudle.
15.15 č. Kulturno-umetnički program.
16.00 č Izrada velike štrudle pred svim prisutnim posetiocima što je ujedno i najatraktivniji događaj na manifestaciji. Žene iz udruženja "Kolo srpskih sestara" pokušaće da naprave štrudlu dužu od 21.60 m. koliko je iznosila prošle godine.
17.00 č. Takmičenje u brzom jedenju štrudle.
17.20 č. Kulturno-umetnički program.
18.00 č. Merenje velike štrudle i njena besplatna podela svim prisutnim posetiocima.
19.00 č. Proglašenje pobednika i licitacija pobedničke štrudle.
20.00 č. Takmičenje pevača amatera.
21.00 č. Dodela nagrada i zahvalnica.
21.30 č. Zatvaranje manifestacije.
22.00 č. Koncert.

Propozicije za prijavu takmičara u izradi domaće štrudle: Na takmičenju može učestvovati svako ko na prijavnici manifestacije preda uzorak od 2 (dve) štrudle sa istim filom. Takmičar može predati i više vrsta štrudli (od svake po dve). Takmičenje će se odvijati u dve kategorije: 1. Domaćice, 2. Pekare (industrijske štrudle). Predati uzorci za takmičenje se ne vraćaju. Svaka štrudla mora odozgo biti premazana jajima da bi imala sjaj. Štrudla ne sme biti posuta: sitnim šećerom, susamom, prelivom i sl. Štrudle moraju biti cele (ne smeju se seći). Fil sa kojim se filuje štrudla je po želji takmičera (mak, orasi, sir, višnje i sl.).

Žiri će takođe obratiti pažnju i na sledeće stvari:

Vizuelni izgled, kvalitet testa, odnos fila i testa i ukus same štrudle.

Organizacini odbor

Početna | O nama | Vesti | Industrijska zona | Sport | Linkovi | Kontakt