Novo Milosevo (Karlovo - Dragutinovo i Beodra) je selo u opstini Novi Becej u srednjebanatskom okrugu, na putu izmedju Novog Beceja i Kikinde.

Navigacija

Antraks

18. 06. 2011.

Stala Pojavom antraksa u ataru Bočara, Novo Miloševo je takođe proglašeno kao mesto gde bi se zaraza mogla proširiti. Tim povodom je, 17.06.2011. godine, održana hitna sednice Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo, gde su osim članova Saveta prisustvovali i predstavnici Instituta za veterinu iz Zrenjanina, Đorđe Janku i Slavka Kartan, veterinarski inspektor opštine Novi Bečej, Zorica Đuričin i predstavnik veterinarske ambulante iz Novog Miloševa, Milovan Kovačević.
Konstatovano je, da je situacija pod kontrolom i da još uvek nije alarmantna, te stoga nije zabranjen promet mesa i mleka.
Data je instrukcija da ukoliko se nađe uginula životinja, ništa ne dirati, ne dolaziti u kontakt sa životinjom, te slučaj odmah prijaviti na telefon: 064/868-04-77. Nakon toga izlazi veterinarska služba Novog Miloševa, veterinarska inspekcija i epizotiolog. Uginula životinja se prevozi specijalnim vozilom na spaljivanje, a mesto se pojačano dezinfikuje.
Rešenjem ministarstva je naloženo veterinarskim ambulantama da izvrše hitno vakcinisanje goveda, konja i ovaca, što će u narednim danima biti i obavljeno. Preventivna vakcinacija je besplatna.
Komisija za poljoprivredu i pašnjački odbor je preuzela koordinaciju između službi veterinarske ambulante i mesne zajednice. Dok traje akcija preventivnog vakcinisanja stoke, ove službe će se sastajati svake večeri, sumirati rezutate i planirati naredne akcije.
Pašnjački odbor mesne zajednice Novo Miloševo je dao sledeće sopštenje:
Pašnjački odbor Mesne zajednice Novo Miloševo apeluje na građane, vlasnike goveda, konja, ovaca da omoguće veterinarskim ekipama i stvore sve uslove (fiksiranje životinja i priprema kartona) kada se veterinrska ekipa najavi. Akcija će se vršiti svakodnevno (i vikendom i praznicima), te Vas molimo da u zakazano vreme odgodite druge obaveze. Preventivno vakcinisanje je BESPLATNO.
U cilju vlasnika je da se akcija preventivnog vakcinisanja sprovede što pre, da ne bi došlo do širenja zaraze, što bi ugrozilo promet mesa i mleka.
Posle vakcijnacije nije zabranjena upotreba mesa i mleka.

Početna | O nama | Vesti | Industrijska zona | Sport | Linkovi | Kontakt